Lav en forretningsplan

Har du allerede din idé på plads, og er klar til at få styr på nogle af de første praktiske ting som selskabsform, budgettering, lovgivning, finansiering osv., så er du ved trin 2 af iværksætterrejsen. Du er nu klar til netværksmøder, og få råd og vejledning om din forretningsplan, Business Model Canvas (BMC) og meget andet.

Herunder kan du få inspiration til hvordan du kan lave en forretningsplan, udfylde din BMC, lægge et budget, registrere din virksomhed og få et CVR nummer. Derudover kan du få et overblik over de tilbud, vi har for iværksættere, der er ved trin 2 af iværksætterrejsen.

Netværk og fællesskab

Vi tilbyder netværksmøder med faglige indlæg. Det kan eksempelvis være vores temamøder, der omhandler et af følgende emner: Erhvervs Innovation, IPR-Kapital, Know how eller Global Marketing. Det kan også være vores netværkscaféer, som bliver afholdt hver anden torsdag, hvor alle medlemmer af Haderslev Erhvervsråd er velkomne.

Tilbud

Personligt møde

Du kan booke et møde med en af vores konsulenter, hvor I kan sparre om din forretningsplan. Derudover kan du også få hjælp til, hvordan din Business Model Canvas (BMC) udfyldes på bedste vis.

Gratis rådgivning

Hos startHER har vi flere rådgivningsvirksomheder tilknyttet, og du kan få 6 timers gratis rådgivning indenfor bl.a. regnskab, finansiering, markedsføring, sociale medier, forsikring og jura. Det er ikke meningen at rådgivningen skal bruges til udførelse af faktiske opgaver.

Sparring

Du kan modtage sparring fra en iværksætter, som har stået i dit sted med de udfordringer du står med lige nu.

Hjælp til forretningsplan

BMC

Business Model Canvas er en metode, beregnet til forretningsudvikling, som bruges til at beskrive og udvikle en forretningsmodel for din virksomhed. Skabelonen indeholder 9 byggesten, som alle har indflydelse på hinanden, og på den måde kan man benytte det til at skabe udvikling. Du kan downloade skabelonen herunder.

 • Strukturere og virkeliggøre egne visioner.
 • Samle faktuel viden og overbevisende informationer.
 • Træffe bedre forretningsmæssige beslutninger.
 • Overbevise banker/investorer om, at man er værd at satse på.
 • Være forberedt, og dermed få mere ud af rådgivningsmøder.

Læg et budget

Budgettet udgør en meget vigtig del i forbindelse med planlægning af dine mål og strategi for virksomheden – men budgettet er ikke kun vigtig for dig og din virksomhed, den er også vigtig for eksterne interessenter, såsom banker, realkreditinstitutter osv., hvis de skal låne dig penge.

Det vigtigste formål med at lægge et budget er, at skabe så nøjagtigt et billede af virksomhedens udvikling i den kommende periode som muligt.

Alt i alt giver budgettering dig et samlet billede af den forventede økonomiske udvikling i virksomheden, og hjælper dig med at:

 • Vurdere lønsomheden i den fremtidige drift.
 • Skabe et overblik over udviklingen i pengestrømmene (har virksomheden den fornødne likviditet til rådighed).
 • Udgør sammen med regnskabet en basis for analyser af afvigelser fra planerne og de forventede resultater.

Som virksomhed vil du typisk skulle udarbejde tre budgetter:

 • Etableringsbudget: viser, hvor meget du skal bruge for at kunne starte din virksomhed.
 • Driftsbudget: viser virksomhedens planlagte og forventede omsætning med tilhørende omkostninger for budgetperioden.
 • Likviditetsbudget: viser om du hver måned har penge nok i kassen til at betale de forventede udgifter.

Få et CVR nummer

Når du vil starte din egen virksomhed, skal du have et CVR-nummer, som er et identifikationsnummer for virksomheder. CVR-nummeret skal bruges, når en virksomhed identificerer sig selv over for myndigheder og private (fx i forbindelse med udstedelse af fakturaer mv.) CVR-nummer er dog frivilligt, hvis din momspligtige omsætning er under 50.000 kr./året.

Med et CVR-nummer kan du få:

 • Dokumentation for din virksomhed.
 • En erhvervskonto i banken.
 • En erhvervsforsikring hos dit forsikringsselskab.
 • NemID medarbejdersignatur.

Relevante links for iværksættere

Ivækst
Omfattende webportal for iværksættere med brugbare guides og værktøjer, der hjælper dig godt igang eller videre med din virksomhed. Siden kræver at du opretter et gratis login.

www.ivaekst.dk

Startvækst
Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst og drives af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Væksthusene. Startvækst tilbyder en række værktøjer til brug for iværksætteren og virksomhedsejeren.

www.startvaekst.dk 

Startupsvar

Find 100 svar på at starte som iværksætter. Når man overvejer at starte som iværksætter, opstår der ofte kaos i ens hoved. Hvad er vigtigt og hvad er mindre vigtigt? Her finder du svar på de vigtigste iværksætter spørgsmål. Startupsvar.dk formidler virksomhedsmæssige problemstillinger på en forståelig måde.

www.startupsvar.dk

Gratis medlemskab i Haderslev Erhvervsråd
Vi tilbyder også et gratis medlemskab af Haderslev Erhvervsråd, det år din virksomhed er etableret og det følgende kalenderår. Her har du mulighed for at netværke med virksomheder og deltage i nogle af vores netværks- og erhvervsarrangementer.

www.her.dk

www.ivaekst.dk

Hvordan finder jeg ud af, om der er kunder, som vil købe mit produkt?

Hvordan laver jeg en forretningsplan, og hvornår er den god nok?

Hvilken selskabsform skal jeg vælge og hvorfor?

Hvad betyder det for mine private forhold at blive selvstændig?

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at besvare dem

7353 1400

start@her.dk

BOOK