Iværksætter indsats i kommunen giver succes
april 23, 2018
startHER events / Effekt konference – 20. juni
maj 25, 2018

Innovation og Iværksætterprogrammet startHER holder endnu en eventdag i denne uge , hvor unge skal præsentere deres idéer, som de har arbejdet på og optimeret siden startHERs første event ”Dig og din idé”. Eventene rundes derefter af med en konference 30. maj, hvor bl.a. Thomas Blachman kommer for at sætte skub i debatten om kreativitet og innovation i skolerne og på uddannelserne.

Børn og unge iværksættere i Haderslev Kommune skal udvikle deres innovative kompetencer og turde tro på deres idéer. Samtidig skal skoler og uddannelsesinstitutioner arbejde med innovation og iværksætteri, og hjælpe med at udvikle og motivere de unge.

Haderslev vil iværksætteri
Derfor har kommunen startet programmet startHER. Programmet skal være med til at motivere, spotte og støtte nye talenter samt eksponere iværksætterånden og kulturen i Haderslev Kommune.

– Vi er et bredt partnerskab i form af en investeringsfond, Haderslev Kommune samt et stærkt erhvervsliv, der ønsker iværksætteri i kommunen. Formålet er at skabe begejstring og motivation for iværksætteri allerede blandt de helt unge i skolerne, fortæller Morten Riis, der er programleder på startHER.   

Event torsdag 26. april
startHER har afholdt to events i foråret, hvor unge skulle pitche deres ideer foran en række dommere, og dernæst optimere på idéer med sparring fra erhvervsspecialister. Den 26. april holdes endnu en event ”Kom godt i gang”, hvor 20 udvalgte elev-iværksættervirksomheder præsenterer deres idé forrepræsentanter for det lokale erhvervsliv. Målet er at finde 3 iværksættervirksomheder, der har udviklet deres idé eller produkt og har potentialet til at modtage en vækstinvestering fra investeringsselskabet Heltemod & Hjerteblod.
Eventen finder sted på Haderslev Katedralskole. Læs mere på starther.info

Stor konference 20. juni
Forløbet sluttes af med et brag 20. juni, hvor alle lokale, regionale og nationale politikere og samarbejdspartnere samles til en konference med oplæg og paneldebat om iværksætteri, innovation samt skole- og ungdomsuddannelser. Her deltager bl.a. debattør og producer Thomas Blachman, som vil sætte gang i debatten med sine tanker omkring kreativitet og idéfag i skolerne. 

Pressen er velkommen både 26. april og 20. juni.

Fakta om startHER
startHER er et samarbejde mellem Haderslev Erhvervsråd, Haderslev Kommune, investeringsselskabet Heltemod og Hjerteblod og alle Haderslev kommunes skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.  

Formålet er at motivere og begejstre børn og unge, udvikle deres kompetencer og færdigheder inden for innovation og iværksætteri.
De to foregående events fandt sted på Haderslev Handelsskole 20. marts (Dig og din idé) samt på VUC Syd 12.-13. april (Optimizecamp).


Yderligere oplysninger:
Morten Riis, programleder startHER, mail: morten@her.dk, mobil 2162 6452

BOOK