Jyske Vestkysten – Torsdag 5. april 2018
april 5, 2018
Jyske Vestkysten – Fredag 13. april 2018 (forside)
april 13, 2018

Event sætter gang i børn og unges iværksætterlyst

startHER samler fremtidens iværksættere og deres gode idéer, når eventen Dig og din idé holdes 20. marts. Her vil børn og unge pitche deres idéer og projekter foran dommere, som afslutningsvis kårer de skarpeste og mest innovative idéer.

Tro på din idé. Og før den ud i livet. Det er en del af tanken med startHERs event Dig og din idé, som løber af stablen tirsdag 20. marts på Haderslev Handelsskole.

Børn og unge iværksættere i Haderslev Kommune skal udvikle deres innovativekompetencer og turde tro på deres idéer. Samtidig skal skoler og uddannelsesinstitutioner arbejde med innovation og iværksætteri og hjælpe med at udvikle og motivere de unge.

Der er for få iværksættere i Danmark, og en af Haderslev Kommunes helt store indsatsområder i disse år er netop at være kendt som en dynamisk iværksætterkommune, der støtter op om vækst, udvikling og nye arbejdspladser.

Haderslev, Danmarks iværksætterkommune
Morten Riis er programleder på startHER, som netop skal være med til at motivere, spotte og støtte nye talenter samt eksponere iværksætterånden og kulturen i

Haderslev Kommune:
– Iværksætteri og innovation skal introduceres allerede i skolen, så vi meget tidligt får generet en skabertrang og en entreprenant kultur blandt børn og unge i Haderslev Kommune. Samtidig arbejder vi i fællesskab med kommune, skoler og uddannelser om at støtte og udvikle iværksættere gennem events, rådgivning, finansiering og netværk. Vi tror på, at iværksætteren skaber en bedre verden, og i Haderslev Kommune skal vi være aktive med hjerte og vilje, siger Morten Riis.

Mere end 50 gode idéer repræsenteret
 startHER står bag eventen Dig og din idé 20. marts, som holdes for første gang. Alle iværksættere og kommunens skoler og uddannelser er indbudt.

Over 50 hold har allerede meldt deres ankomst og er klar til at præsentere deres gode idéer.

Idéerne bliver bedømt af 30 dommere fra det lokale erhvervsliv, heriblandt repræsentanter fra det lokale investeringsselskab Heltemod og Hjerteblod samt uddannelsesinstitutioner.

Deltagerne bliver delt op i to grupper: En PRE gruppe med deltagere fra 0.-9. klasse, og en PRO gruppe, hvor deltagerne er 10. klasses elever, fra ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og iværksættere.

 

 Som navnet antyder handler eventen om den gode idé, og en vigtig del af processen er desuden, at man kan formidle sin gode idé og få andre til at købe ind på det. Målet er at styrke evnen til at sælge sig selv og sin idétydeligt, lige på og skarpt på tid.

I løbet af eventen kommer Martin Grambo Krongaard fra Felsted og holder oplæg. Han vandt DM Skills for VVS energispecialist faget i januar måned. Han vil fortælle om sin uddannelse, og hvad der motiverer ham.

BOOK